Bouwkundige keuring Chaam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Chaam regelen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Chaam.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Chaam analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de algehele kavel en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Chaam inplannen

Heb je belang bij een indicatie van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Chaam.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Chaam

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Chaam (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De expert heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Daarin is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €455. De totale prijs is afhankelijk van verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Chaam.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Bovenwoning81 m2280 – €320
Tussenwoning101 m2€350 – €375
Hoekwoning141 m2€425 – €450
2-onder-1 kap157 m2€460 – €505
Landhuis180 m2€510 – €550
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Chaam die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Bavel, Ulvenhout, Strijbeek, Galder en Dorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-chaam-4861

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Chaam analyseert een neutrale partij het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Chaam). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Alphen-Chaam loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie