Bouwkundige keuring Ammerzoden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ammerzoden uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ammerzoden.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ammerzoden bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ammerzoden laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee weet je welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Ammerzoden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ammerzoden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ammerzoden en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €405. De totaalprijs bestaat uit diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ammerzoden.

Type huis GrootteGemiddelde prijzen
Appartementje96 m2€300 – €305
Rijtjeshuis111 m2€340 – €380
Kopwoning126 m2€425 – €430
Twee onder één kap158 m2€470 – €505
Herenhuis183 m2€530 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ammerzoden die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hedel, Bern, Nederhemert, Delwijnen en Kerkwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ammerzoden-5324

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Ammerzoden checkt een objectieve deskundige het verblijf. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Ammerzoden). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Maasdriel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie