Bouwkundige keuring Bavel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Bavel laten doen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform bekijk je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Bavel.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Bavel analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bavel afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Bavel.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bavel

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Bavel en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €390. De totale prijs is gebaseerd op allerlei factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bavel.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Etagewoning79 m2300 – €315
Tussenwoning113 m2€340 – €370
Kopwoning147 m2€420 – €450
2-onder-1 kap160 m2€475 – €480
Herenhuis184 m2€520 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bavel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Ulvenhout, Strijbeek, Galder, Dorst en Bavel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bavel-4859

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Bavel controleert een objectieve deskundige het gebouw. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet veel van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bavel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Alphen-Chaam wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De deskundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie