Bouwkundige keuring Ulvenhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ulvenhout laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder tref je alle benodigde info over de verschillende keuringen, de kosten en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Ulvenhout.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Ulvenhout onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ulvenhout inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en de staat van de isolatie. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ulvenhout.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ulvenhout

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Ulvenhout en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een kostenoverzicht om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €485. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ulvenhout.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Appartementje93 m2€300 – €325
Tussenwoning104 m2€350 – €385
Hoekwoning126 m2€405 – €430
Twee onder één kap171 m2€450 – €505
Vrijstaand192 m2€525 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ulvenhout die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Strijbeek, Galder, Dorst, Bavel en Ulvenhout.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ulvenhout-4858

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Ulvenhout bekijkt een onpartijdige expert de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Ulvenhout). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Alphen-Chaam bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie