Bouwkundige keuring Alphen-Chaam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Alphen-Chaam laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Alphen-Chaam.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Alphen-Chaam analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €290 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Alphen-Chaam uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Alphen-Chaam.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel uitleg vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Alphen-Chaam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Alphen-Chaam en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een indicatie van de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €440. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Alphen-Chaam.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning98 m2290 – €315
Rijwoning109 m2€335 – €365
Hoekpand133 m2€410 – €445
2-onder-1 kap168 m2€450 – €495
Vrijstaand189 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Alphen-Chaam die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Breda, Moerdijk, Halderberge, Rucphen en Roosendaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-alphen-chaam-4861

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Alphen-Chaam controleert een neutrale partij de woning. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om kopers te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Alphen-Chaam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Alphen-Chaam wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Galder
 • Bouwkundige keuring Strijbeek
 • Bouwkundige keuring Ulvenhout
 • Bouwkundige keuring Bavel
 • Bouwkundige keuring Chaam
 • Plaats een reactie