Bouwkundige keuring Maurik

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Maurik inplannen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Maurik.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Maurik onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de ventilatie en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maurik regelen

Direct een indicatie van de staat en de waarde van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en of er lekkages zijn. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Maurik.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maurik

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Maurik (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Ook staat in het document een kostenberekening om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €285 en €470. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Maurik.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning76 m2€300 – €310
Rijwoning108 m2€345 – €380
Hoekhuis128 m2€405 – €445
Twee onder één kap162 m2€465 – €485
Villa180 m2€520 – €560
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maurik die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Kerk Avezaath, Wadenoijen, Kapel Avezaath, Zoelen en Tull en ’t Waal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maurik-4021

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Maurik checkt een neutrale specialist de potentiële woning. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de potentiële koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Maurik). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Buren wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie