Bouwkundige keuring Dorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Dorst laten doen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform verzamelen wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Dorst.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Dorst bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dorst plannen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Dorst.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Dorst

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dorst (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij staat in het document een overzicht met de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €495. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Dorst.

Soort woningAantal m2Gemiddelde kosten
Bovenwoning77 m2280 – €320
Tussenwoning100 m2€350 – €390
Kopwoning138 m2€405 – €450
Geschakelde woning166 m2€460 – €485
Villa193 m2€515 – €550
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dorst die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Bavel, Ulvenhout, Teteringen, Wagenberg en Terheijden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dorst-4854

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Dorst analyseert een neutrale deskundige het verblijf. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Dorst). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oosterhout doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie