Bouwkundige keuring Wagenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wagenberg uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Wagenberg.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wagenberg controleert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wagenberg afspreken

Heel snel een analyse van de staat en de waarde van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee weet je wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wagenberg.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wagenberg

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wagenberg en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €310 en €395. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wagenberg.

Soort woningGroottePrijsberekening
Flatwoning88 m2280 – €315
Tussenwoning110 m2€340 – €365
Kopwoning133 m2€415 – €445
Twee onder één kap173 m2€475 – €490
Villa198 m2€530 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wagenberg die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Terheijden, Prinsenbeek, Willemstad, Oudemolen en Heijningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wagenberg-4845

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Wagenberg bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Wagenberg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Drimmelen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie