Bouwkundige keuring Ulvenhout

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ulvenhout regelen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, de kosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ulvenhout.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ulvenhout inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de ventilatie en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ulvenhout inplannen

Behoefte aan inzicht in de huidige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ulvenhout.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Ulvenhout

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Ulvenhout (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €320 en €470. De totaalprijs bestaat uit diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ulvenhout.

WoonobjectGrootteGeschatte tarieven
Studio83 m2280 – €305
Rijtjeshuis120 m2€345 – €370
Kopwoning148 m2€405 – €440
Twee onder één kap158 m2€470 – €505
Herenhuis195 m2€520 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ulvenhout die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Teteringen, Wagenberg, Terheijden, Prinsenbeek en Willemstad.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ulvenhout-4851

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ulvenhout bekijkt een neutrale expert het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ulvenhout). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Breda bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie