Bouwkundige keuring Eagum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Eagum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite lees je meer alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Eagum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eagum benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je een beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eagum inplannen

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Eagum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Eagum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Eagum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €295 en €440. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Eagum.

Soort huisOppervlakteGemiddelde tarief
Studio87 m2290 – €315
Rijtjeshuis101 m2€360 – €370
Hoekwoning143 m2€400 – €440
2-onder-1 kap163 m2€475 – €480
Vrijstaand176 m2€530 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eagum die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wergea, Warstiens, Warten, Grou en Oosterend.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eagum-9006

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Eagum onderzoekt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Eagum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Leeuwarden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie