Bouwkundige keuring Wetsens

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wetsens uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina bekijk je actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wetsens.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Wetsens bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wetsens regelen

Heel snel meer info over de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de plafonds en en de staat van de CV-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wetsens.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website kan je ook veel toelichtingen vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wetsens

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wetsens (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €400. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van allerlei factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wetsens.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement87 m2275 – €320
Rijwoning120 m2€345 – €385
Kopwoning130 m2€425 – €430
Twee onder één kap154 m2€475 – €485
Herenhuis177 m2€515 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wetsens die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Aalsum, Driezum, Wâlterswâld, Burdaard en De Falom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wetsens-9122

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Wetsens bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wetsens). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie