Bouwkundige keuring Beneden-Leeuwen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Beneden-Leeuwen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Beneden-Leeuwen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Beneden-Leeuwen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beneden-Leeuwen inplannen

Heel snel duidelijkheid over de technische kwaliteit een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Beneden-Leeuwen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Beneden-Leeuwen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Beneden-Leeuwen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 variëren tussen de €270 en €385. Het kostenplaatje hangt af van een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Beneden-Leeuwen.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio89 m2285 – €320
Rijtjeshuis122 m2€360 – €370
Hoekhuis131 m2€415 – €435
2-onder-1 kap157 m2€475 – €480
Landhuis180 m2€510 – €540
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beneden-Leeuwen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Boven-Leeuwen, Puiflijk, Afferden, Deest en Winssen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beneden-leeuwen-6658

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Beneden-Leeuwen bekijkt een onafhankelijk ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Beneden-Leeuwen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente West Maas en Waal bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De deskundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie