Bouwkundige keuring Almkerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Almkerk laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Almkerk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Almkerk analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Almkerk laten uitvoeren

Heb je belang bij meer info over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Almkerk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Almkerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Almkerk (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenberekening om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €420. De totale prijs wordt bepaald door een aantal onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Almkerk.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning77 m2275 – €320
Rijtjeshuis109 m2€345 – €390
Kopwoning131 m2€410 – €450
Geschakelde woning166 m2€470 – €495
Herenhuis182 m2€525 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Almkerk die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Woudrichem, Rijswijk, Giessen, Andel en Hank.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-almkerk-4286

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Almkerk analyseert een objectieve partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Almkerk). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Altena loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie