Bouwkundige keuring Andel

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Andel regelen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Andel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Andel inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Andel plannen

Heel snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Andel.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Andel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Andel (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €495. De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Andel.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Appartement80 m2295 – €330
Rijwoning103 m2€345 – €390
Hoekpand145 m2€405 – €435
2-onder-1 kap155 m2€465 – €490
Landhuis192 m2€515 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Andel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hank, Dussen, Babyloniënbroek, Meeuwen en Drongelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-andel-4281

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Andel bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Andel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Altena maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie