Bouwkundige keuring Hank

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Hank laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site bekijk je praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Hank.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hank checkt de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de kruipruimte en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hank regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hank.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hank

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hank en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt geen schade. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €485. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hank.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Appartement97 m2295 – €305
Rijtjeshuis123 m2€340 – €385
Kopwoning144 m2€410 – €435
Geschakelde woning161 m2€460 – €480
Landhuis178 m2€530 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hank die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Dussen, Babyloniënbroek, Meeuwen, Drongelen en Eethen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hank-4273

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hank analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hank). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Altena wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie