Bouwkundige keuring Kerkenveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Kerkenveld uitvoeren is dan zeker aan te raden. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kerkenveld.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Kerkenveld analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier weet je alles over de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kerkenveld inplannen

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de staat van de isolatie. Hiermee heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Kerkenveld.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kerkenveld

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kerkenveld (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €290 en €495. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Kerkenveld.

Soort woningGrootteGeschatte kosten
Etagewoning86 m2285 – €325
Rijwoning125 m2€335 – €375
Hoekhuis129 m2€410 – €450
Geschakelde woning170 m2€465 – €485
Landhuis185 m2€530 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Kerkenveld die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Linde, Nieuwlande, Geesbrug, Elim en Alteveer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kerkenveld-7926

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Kerkenveld bekijkt een onafhankelijk expert het huis. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kerkenveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Wolden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie