Bouwkundige keuring Woudrichem

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Woudrichem inplannen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Woudrichem.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Woudrichem bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de vloeren en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woudrichem uitvoeren

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de vloeren en of er houtrot is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Woudrichem.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Woudrichem

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Woudrichem en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €455. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Woudrichem.

WoonobjectGrootteGeschatte prijzen
Appartement100 m2275 – €310
Rijtjeshuis108 m2€350 – €370
Kopwoning140 m2€410 – €440
Twee onder één kap166 m2€465 – €485
Villa179 m2€515 – €560
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woudrichem die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Rijswijk, Giessen, Andel, Hank en Dussen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woudrichem-4285

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Woudrichem onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Woudrichem). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Altena wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie