Bouwkundige keuring Rijswijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Rijswijk laten doen is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Rijswijk.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Rijswijk controleert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rijswijk afspreken

Heel snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Rijswijk.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rijswijk

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Rijswijk en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de keuring meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €375. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed in verband met de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rijswijk.

Soort woningAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning83 m2300 – €315
Rijtjeshuis103 m2€350 – €370
Kopwoning143 m2€410 – €450
Geschakelde woning165 m2€475 – €485
Landhuis187 m2€525 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rijswijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Giessen, Andel, Hank, Dussen en Babyloniënbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rijswijk-4284

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Rijswijk bekijkt een onafhankelijk expert de potentiële woning. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Rijswijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Altena loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie