Bouwkundige keuring Renswoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Renswoude laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bekijk je nuttige informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Renswoude.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Renswoude analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb je een duidelijk beeld van de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Renswoude afspreken

Wil jij meteen meer info over de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en of er houtrot is. Zo achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Renswoude.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Renswoude

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Renswoude (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook vind je daar een overzicht met de kosten om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €270 en €435. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Renswoude.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning87 m2280 – €325
Tussenwoning111 m2€345 – €385
Hoekhuis136 m2€410 – €450
Twee onder één kap164 m2€455 – €485
Landhuis191 m2€520 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Renswoude die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Rhenen, Veenendaal, Zeewolde, Putten en Nijkerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-renswoude-3927

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Renswoude analyseert een objectieve partij het woonhuis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Renswoude). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Renswoude wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie