Bouwkundige keuring Drongelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Drongelen uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Drongelen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Drongelen benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drongelen regelen

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Drongelen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Drongelen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Drongelen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €335 en €405. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Drongelen.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement79 m2275 – €330
Rijtjeshuis119 m2€345 – €365
Hoekwoning133 m2€405 – €450
Geschakelde woning164 m2€465 – €505
Vrijstaand177 m2€510 – €555
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drongelen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Eethen, Genderen, Veen, Wijk en Aalburg en Nieuwendijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drongelen-4267

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Drongelen onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Drongelen). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Altena loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie