Bouwkundige keuring Rosmalen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Rosmalen inplannen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Rosmalen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Rosmalen benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rosmalen uitvoeren

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Rosmalen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van de woning geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Rosmalen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Rosmalen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst niks en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €320 en €440. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rosmalen.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Studio95 m2€300 – €310
Tussenwoning115 m2€335 – €390
Hoekhuis149 m2€425 – €450
Twee onder één kap171 m2€465 – €495
Villa180 m2€525 – €560
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rosmalen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in De Moer, Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk en Sprang-Capelle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rosmalen-5244

Kiezen voor een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Rosmalen onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant als je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Rosmalen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente s-Hertogenbosch loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie