Bouwkundige keuring Meeuwen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Meeuwen laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Meeuwen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Meeuwen benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meeuwen inplannen

Behoefte aan een inspectie van de huidige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. De inspecteur bekijkt o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Zo krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Meeuwen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Meeuwen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Meeuwen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een kostenberekening om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €340 en €465. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van diverse punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Meeuwen.

Type huis OppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning91 m2285 – €305
Rijtjeshuis107 m2€350 – €370
Kopwoning144 m2€415 – €450
Geschakelde woning152 m2€455 – €505
Herenhuis175 m2€505 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meeuwen die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Drongelen, Eethen, Genderen, Veen en Wijk en Aalburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meeuwen-4268

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Meeuwen onderzoekt een neutrale expert de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Meeuwen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Altena doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie