Bouwkundige keuring Babyloniënbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Babyloniënbroek laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Babyloniënbroek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Babyloniënbroek checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de vloerconstructies en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Babyloniënbroek uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Babyloniënbroek.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Babyloniënbroek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Babyloniënbroek (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een kostenoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €400. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Babyloniënbroek.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning86 m2280 – €305
Tussenwoning117 m2€340 – €385
Hoekpand142 m2€425 – €450
Geschakelde woning165 m2€470 – €500
Landhuis192 m2€510 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Babyloniënbroek die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Meeuwen, Drongelen, Eethen, Genderen en Veen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-babylonienbroek-4269

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Babyloniënbroek bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Babyloniënbroek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Altena wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie