Bouwkundige keuring Genderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Genderen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Genderen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Genderen controleert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Genderen uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de huidige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en of er houtrot is. Daarbij kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Genderen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Genderen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Genderen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €490. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Genderen.

Soort woningGrootteGemiddelde prijzen
Etagewoning99 m2280 – €305
Rijwoning109 m2€345 – €385
Kopwoning139 m2€425 – €440
2-onder-1 kap164 m2€475 – €500
Herenhuis187 m2€510 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het volgende schema overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Genderen die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Veen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Sleeuwijk en Werkendam.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-genderen-4265

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Genderen bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Genderen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Altena wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie