Bouwkundige keuring Veen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Veen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Veen.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Veen inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veen afspreken

Heel snel een indicatie van de staat en de waarde van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de staat van de CV-ketel. Zo heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Veen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Veen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Veen (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €345 en €465. De prijs wordt bepaald door meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Veen.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning92 m2290 – €330
Rijwoning119 m2€350 – €370
Hoekpand142 m2€400 – €450
Twee onder één kap171 m2€475 – €495
Villa184 m2€520 – €535
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Sleeuwijk, Werkendam en Kedichem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veen-4264

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met behulp van een aankoopkeuring in Veen bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Veen). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Altena wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie