Bouwkundige keuring Eethen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Eethen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Eethen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Eethen benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €340 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Eethen afspreken

Heel snel inzicht in de huidige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Eethen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Eethen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Eethen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je hier een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €490. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het overzicht hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Eethen.

Type huis WoonoppervlakPrijsindicatie
Appartementje85 m2300 – €310
Rijtjeshuis108 m2€335 – €390
Hoekwoning144 m2€425 – €440
Geschakelde woning166 m2€460 – €500
Herenhuis177 m2€530 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Eethen die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Genderen, Veen, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk en Sleeuwijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-eethen-4266

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Eethen checkt een neutrale partij het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Eethen). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Altena loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie