Bouwkundige keuring Berkenwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Berkenwoude laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Berkenwoude.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Berkenwoude onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berkenwoude laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Berkenwoude.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Berkenwoude

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Berkenwoude en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €345 en €420. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Berkenwoude.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje96 m2280 – €305
Tussenwoning113 m2€340 – €365
Kopwoning137 m2€420 – €450
Twee onder één kap171 m2€460 – €480
Herenhuis187 m2€515 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berkenwoude die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk, Boskoop en Zevenhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berkenwoude-2825

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Berkenwoude controleert een onafhankelijk partij het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd als je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Berkenwoude). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Krimpenerwaard doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie