Bouwkundige keuring Wessem

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Wessem uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bekijk je actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Wessem.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wessem controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €280 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wessem regelen

Wil je snel duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Wessem.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wessem

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wessem en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de keuring beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Wessem.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Studio91 m2290 – €320
Tussenwoning108 m2€355 – €390
Kopwoning146 m2€425 – €435
Twee onder één kap150 m2€450 – €495
Vrijstaand189 m2€510 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wessem die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Thorn, Neeritter, Ittervoort, Hunsel en Haler.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wessem-6019

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wessem checkt een neutrale partij het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te voorzien van correctie informatie over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wessem). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Maasgouw maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie