Bouwkundige keuring Notter

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Notter laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Notter.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Notter inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de ventilatie en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Notter afspreken

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Notter.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Notter

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Notter en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast bekijk je hier een indicatie van de kosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €440. De prijs wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Notter.

Type woningAantal m2Geschatte kosten
Appartementje93 m2295 – €305
Rijtjeshuis120 m2€355 – €380
Kopwoning147 m2€425 – €430
Twee onder één kap165 m2€455 – €480
Vrijstaand191 m2€520 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Notter die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nutter, Oud Ootmarsum, Agelo, Lattrop-Breklenkamp en Tilligte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-notter-7642

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Notter analyseert een objectieve expert het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Notter). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Wierden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De expert noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie