Bouwkundige keuring Cranendonck

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Cranendonck laten doen is een verstandige keuze. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Cranendonck.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Cranendonck controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van het leidingwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cranendonck regelen

Heel snel een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Cranendonck.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Cranendonck

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste neem je contact op met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Cranendonck (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €460. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning speelt een rol in verband met de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Cranendonck.

Soort woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning84 m2295 – €320
Tussenwoning113 m2€335 – €385
Hoekpand143 m2€405 – €435
2-onder-1 kap166 m2€460 – €490
Herenhuis183 m2€530 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cranendonck die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Maasgouw, Weert, Peel en Maas, Beesel en Venlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cranendonck-6021

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Cranendonck onderzoekt een objectieve ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Cranendonck). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Cranendonck loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Budel
 • Bouwkundige keuring Budel-Schoot
 • Bouwkundige keuring Budel-Dorplein
 • Bouwkundige keuring Maarheeze
 • Bouwkundige keuring Soerendonk
 • Bouwkundige keuring Gastel
 • Plaats een reactie