Bouwkundige keuring Nieuwaal

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Nieuwaal laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nieuwaal.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nieuwaal onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nieuwaal regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en of er sprake is van lekkages. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Nieuwaal.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nieuwaal

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nieuwaal (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €390. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang in verband met de reiskosten. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Nieuwaal.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning82 m2300 – €325
Rijtjeshuis121 m2€340 – €385
Kopwoning129 m2€400 – €445
2-onder-1 kap159 m2€470 – €505
Vrijstaand182 m2€525 – €535
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nieuwaal die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Gameren, Aalst, Poederoijen, Brakel en Zuilichem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nieuwaal-5313

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Nieuwaal bekijkt een onpartijdige specialist het gebouw. Handig, want op deze manier weet je exact wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Vaak worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nieuwaal). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Zaltbommel maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie