Bouwkundige keuring Netersel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Netersel uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je meer inzicht in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Netersel.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Netersel analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals het voegwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Netersel uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo weet je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Netersel.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel toelichtingen vinden over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Netersel

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Netersel (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €405. Het kostenplaatje is gebaseerd op allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Netersel.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Studio95 m2€280 – €305
Tussenwoning125 m2€335 – €375
Hoekpand144 m2€415 – €450
2-onder-1 kap173 m2€465 – €505
Villa198 m2€505 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Netersel die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Casteren, Hoogeloon, Hapert, Duizel en Steensel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-netersel-5534

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Netersel checkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Netersel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Bladel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie