Bouwkundige keuring Meedhuizen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Meedhuizen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Meedhuizen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Meedhuizen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse weet je alles over de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Meedhuizen regelen

Wil jij meteen inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Meedhuizen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Meedhuizen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Meedhuizen (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €410. De totaalprijs hangt af van meerdere facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Meedhuizen.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Studio90 m2€300 – €305
Tussenwoning104 m2€360 – €380
Hoekpand126 m2€410 – €430
Geschakelde woning171 m2€450 – €495
Villa178 m2€525 – €535
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Meedhuizen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Farmsum, Startenhuizen, Garsthuizen, Westeremden en Stedum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-meedhuizen-9937

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Meedhuizen onderzoekt een onafhankelijk deskundige het huis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Meedhuizen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Delfzijl loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie