Bouwkundige keuring Schoonrewoerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schoonrewoerd laten doen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Schoonrewoerd.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Schoonrewoerd inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoonrewoerd plannen

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Schoonrewoerd.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Schoonrewoerd

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schoonrewoerd (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €280 en €455. De totale prijs is gebaseerd op een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Schoonrewoerd.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Etagewoning78 m2300 – €310
Rijwoning103 m2€340 – €375
Kopwoning135 m2€415 – €450
Geschakelde woning158 m2€460 – €490
Landhuis191 m2€530 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schoonrewoerd die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Leerdam, Vianen, Hei- en Boeicop, Hoef en Haag en Hagestein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoonrewoerd-4145

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Schoonrewoerd bekijkt een objectieve expert het huis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Schoonrewoerd). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Vijfheerenlanden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie