Bouwkundige keuring Maartensdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Maartensdijk regelen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze vergelijkingssite lees je meer uitgebreide info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Maartensdijk.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Maartensdijk benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijv. de fundering en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maartensdijk laten uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de ventilatie en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Maartensdijk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op deze website lees je ook handige uitleg over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maartensdijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Maartensdijk (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat een lijst met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €465. De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In de tabel hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Maartensdijk.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning89 m2290 – €320
Rijwoning125 m2€335 – €385
Hoekhuis139 m2€410 – €445
Geschakelde woning156 m2€455 – €495
Herenhuis198 m2€515 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maartensdijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Groenekan, Bosch en Duin, Den Dolder, Bilthoven en Austerlitz.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maartensdijk-3738

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Maartensdijk analyseert een onafhankelijk ingenieur het woonobject. Handig, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Maartensdijk). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente De Bilt doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie