Bouwkundige keuring Oldekerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oldekerk inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met actuele info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oldekerk.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Oldekerk benadert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldekerk uitvoeren

Op korte termijn meer info over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Oldekerk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oldekerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Oldekerk (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert loopt alles na maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €490. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van allerlei factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In het schema hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oldekerk.

Soort huisAantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning87 m2295 – €305
Tussenwoning123 m2€340 – €365
Hoekwoning129 m2€420 – €450
2-onder-1 kap150 m2€460 – €485
Villa176 m2€510 – €540
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldekerk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Enumatil, Briltil, Noordhorn, Garmerwolde en Thesinge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldekerk-9821

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Oldekerk analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oldekerk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Westerkwartier loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie