Bouwkundige keuring Hoogblokland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogblokland regelen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Hoogblokland.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Hoogblokland checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogblokland afspreken

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het voegwerk en of er houtrot is. Dan krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Hoogblokland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Aankoopkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hoogblokland

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Hoogblokland (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de keuring omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €285 en €485. De totaalprijs bestaat uit verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Hoogblokland.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio75 m2280 – €320
Rijtjeshuis117 m2€340 – €385
Hoekhuis137 m2€415 – €440
Geschakelde woning174 m2€475 – €495
Landhuis178 m2€510 – €555
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogblokland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Ameide, Meerkerk, Lexmond, Noordeloos en Hoornaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogblokland-4241

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Hoogblokland bekijkt een objectieve specialist het huis. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Hoogblokland). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Molenlanden wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie