Bouwkundige keuring Bitgummole

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bitgummole laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Bitgummole.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bitgummole analyseert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €290 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bitgummole regelen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Ook kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bitgummole.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Bitgummole

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Bitgummole en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €460. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bitgummole.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Studio90 m2€280 – €305
Rijwoning115 m2€340 – €385
Hoekhuis135 m2€415 – €435
2-onder-1 kap153 m2€465 – €480
Vrijstaand192 m2€520 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bitgummole die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Bitgum, Wier, Berltsum, Ingelum en Slappeterp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bitgummole-9045

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Bitgummole analyseert een onafhankelijk expert de woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bitgummole). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Waadhoeke wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie