Bouwkundige keuring Wijk en Aalburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Wijk en Aalburg laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wijk en Aalburg.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wijk en Aalburg benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de gevel en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijk en Aalburg plannen

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en of er houtrot is. Ook wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Wijk en Aalburg.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wijk en Aalburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wijk en Aalburg en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De specialist gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook staat in het document een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €315 en €455. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de vergelijker hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Wijk en Aalburg.

Soort huisGroottePrijsberekening
Flatwoning78 m2295 – €325
Tussenwoning114 m2€335 – €370
Hoekwoning145 m2€415 – €450
Twee onder één kap150 m2€450 – €490
Vrijstaand193 m2€520 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijk en Aalburg die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Nieuwendijk, Sleeuwijk, Werkendam, Kedichem en Leerbroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijk-en-aalburg-4261

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wijk en Aalburg onderzoekt een neutrale partij het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wijk en Aalburg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Altena wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie