Bouwkundige keuring Uitwellingerga

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Uitwellingerga uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Uitwellingerga.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Uitwellingerga controleert de woning grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Uitwellingerga uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Uitwellingerga.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website vind je ook meer uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Uitwellingerga

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Uitwellingerga en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €400. De prijs is afhankelijk van verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Uitwellingerga.

WoonobjectOppervlaktePrijsberekening
Studio88 m2300 – €330
Tussenwoning107 m2€350 – €380
Kopwoning141 m2€425 – €450
2-onder-1 kap153 m2€455 – €505
Vrijstaand176 m2€525 – €535
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Uitwellingerga die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Jutrijp, Hommerts, Heeg, Oosthem en Abbega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-uitwellingerga-8624

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Uitwellingerga analyseert een onafhankelijk partij het gebouw. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Uitwellingerga). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie