Bouwkundige keuring Brantgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Brantgum laten doen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op dit informatieplatform verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Brantgum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Brantgum checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Brantgum regelen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de gevel en of er houtrot is. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Brantgum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Via onze vergelijker vind je ook meer toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Brantgum

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Brantgum en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een schatting van de onkosten om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €405. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Brantgum.

Soort woningGroottePrijsberekening
Studio95 m2275 – €305
Rijtjeshuis109 m2€350 – €370
Hoekwoning129 m2€415 – €450
Geschakelde woning154 m2€465 – €500
Villa178 m2€530 – €545
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Brantgum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Waaxens, Holwerd, Hiaure, Hantum en Hantumeruitburen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-brantgum-9153

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Brantgum checkt een objectieve expert het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Brantgum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie