Bouwkundige keuring Waaxens

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Waaxens inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder tref je actuele informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Waaxens.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Waaxens bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waaxens regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Waaxens.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform lees je ook handige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Waaxens

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Waaxens (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €445. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van meerdere punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Waaxens.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Etagewoning95 m2300 – €320
Tussenwoning124 m2€340 – €370
Kopwoning139 m2€420 – €440
Geschakelde woning156 m2€455 – €485
Villa177 m2€510 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waaxens die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Holwerd, Hiaure, Hantum, Hantumeruitburen en Ternaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waaxens-9152

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Waaxens bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Waaxens). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie