Bouwkundige keuring Raard

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Raard regelen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform bieden wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Raard.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • De bouwkundig inspecteur in Raard checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de plafonds en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Raard plannen

Wil je snel duidelijkheid over de technische kwaliteit je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Raard.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Raard

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Raard (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. Deze persoon kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je daar een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €375. Het kostenplaatje bestaat uit verschillende factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Raard.

Soort huisGrootteGemiddelde kosten
Studio79 m2295 – €310
Tussenwoning102 m2€350 – €375
Hoekhuis135 m2€400 – €450
2-onder-1 kap153 m2€455 – €500
Villa179 m2€515 – €555
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Raard die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Foudgum, Brantgum, Waaxens, Holwerd en Hiaure.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-raard-9155

Informatie over aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Raard checkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Raard). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie