Bouwkundige keuring Ameland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ameland laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ameland.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Ameland controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ameland afspreken

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en of er asbest aanwezig is. Daarbij achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ameland.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Ameland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een specialist nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ameland en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €325 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door een aantal factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ameland.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning95 m2290 – €310
Rijtjeshuis110 m2€350 – €385
Hoekpand125 m2€420 – €430
2-onder-1 kap154 m2€475 – €500
Villa197 m2€520 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Ameland die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland en Terschelling.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ameland-9164

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Ameland controleert een objectieve deskundige het huis. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ameland). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Ameland loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Hollum
 • Bouwkundige keuring Ballum
 • Bouwkundige keuring Nes
 • Bouwkundige keuring Buren
 • Plaats een reactie