Bouwkundige keuring Linde

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Linde laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Linde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Linde benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de fundering en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Linde regelen

Direct duidelijkheid over de bouwkundige staat van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Linde.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Linde

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Linde (en de regio).

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €470. Het prijskaartje bestaat uit meerdere aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Linde.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Etagewoning92 m2280 – €330
Tussenwoning118 m2€335 – €390
Hoekhuis143 m2€400 – €450
Geschakelde woning150 m2€460 – €505
Vrijstaand187 m2€515 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Linde die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nieuwlande, Geesbrug, Elim, Alteveer en Noordscheschut.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-linde-7925

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Linde checkt een objectieve deskundige de woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Linde). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente De Wolden wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie