Bouwkundige keuring Zenderen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zenderen laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Zenderen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Zenderen controleert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zenderen regelen

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Zenderen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Zenderen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Zenderen (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €350 en €420. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder berekenen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zenderen.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning96 m2280 – €315
Tussenwoning125 m2€340 – €370
Hoekhuis131 m2€410 – €450
Geschakelde woning163 m2€460 – €505
Vrijstaand183 m2€530 – €535
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zenderen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Harbrinkhoek, Mariaparochie, Aadorp, Saasveld en Rossum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zenderen-7625

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Zenderen bekijkt een objectieve ingenieur de woning. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Zenderen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Borne wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie