Bouwkundige keuring Delfzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Delfzijl uitvoeren is heel erg verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen, de prijzen en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Delfzijl.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Delfzijl checkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het dak, dakpannen en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Delfzijl afspreken

Direct een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Delfzijl.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwadviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Delfzijl

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Delfzijl en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €465. De totale prijs bestaat uit meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Delfzijl.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Studio82 m2300 – €305
Rijtjeshuis113 m2€355 – €385
Hoekhuis142 m2€415 – €450
2-onder-1 kap160 m2€470 – €500
Herenhuis194 m2€520 – €550
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Delfzijl die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen, Westerkwartier en Groningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-delfzijl-9932

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Delfzijl bekijkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Delfzijl). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Delfzijl loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Wagenborgen
 • Bouwkundige keuring Woldendorp
 • Bouwkundige keuring Termunten
 • Bouwkundige keuring Termunterzijl
 • Bouwkundige keuring Borgsweer
 • Bouwkundige keuring Krewerd
 • Bouwkundige keuring Holwierde
 • Bouwkundige keuring Bierum
 • Bouwkundige keuring Losdorp
 • Bouwkundige keuring Godlinze
 • Bouwkundige keuring Spijk
 • Bouwkundige keuring Farmsum
 • Bouwkundige keuring Meedhuizen
 • Plaats een reactie