Bouwkundige keuring Ouddorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ouddorp regelen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ouddorp.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ouddorp controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ouddorp uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de plafonds en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ouddorp.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ouddorp

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ouddorp en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist checkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de wooninspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €275 en €470. Het prijskaartje is afhankelijk van allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat is van belang vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ouddorp.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Etagewoning98 m2275 – €330
Rijtjeshuis107 m2€335 – €390
Hoekpand141 m2€400 – €450
2-onder-1 kap162 m2€465 – €485
Vrijstaand183 m2€520 – €535
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ouddorp die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Goedereede, Stellendam, Herkingen, Melissant en Dirksland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ouddorp-3253

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Ouddorp controleert een onpartijdige deskundige het gebouw. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ouddorp). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie