Bouwkundige keuring Oud Ade

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oud Ade laten doen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform bekijk je praktische info over de verschillende keuringen, de investeringen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oud Ade.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Oud Ade inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud Ade laten uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en of er sprake is van vocht in de woning. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oud Ade.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oud Ade

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Oud Ade en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €290 en €470. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het schema hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Oud Ade.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde onkosten
Bovenwoning100 m2300 – €320
Rijtjeshuis103 m2€345 – €380
Hoekpand149 m2€400 – €440
Twee onder één kap169 m2€465 – €505
Vrijstaand186 m2€530 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud Ade die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade, Kwintsheul en Wateringen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-ade-2374

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Oud Ade analyseert een onpartijdige partij de woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de kopende partij goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oud Ade). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Kaag en Braassem wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie