Bouwkundige keuring Blankenham

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Blankenham inplannen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bieden wij alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Blankenham.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Blankenham controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blankenham uitvoeren

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en of er asbest aanwezig is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Blankenham.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Blankenham

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Blankenham (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst niets en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €320 en €395. De prijs is gebaseerd op allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Blankenham.

Type woningAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning90 m2275 – €310
Rijwoning115 m2€345 – €375
Hoekpand145 m2€415 – €445
Twee onder één kap164 m2€470 – €490
Landhuis189 m2€505 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Blankenham die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Scheerwolde, Wetering, Nederland, IJsselham en Blokzijl.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blankenham-8373

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Blankenham onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Blankenham). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Steenwijkerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie